blog

blog (5)

Tuesday, 26 March 2019 16:16

charmander

Written by

agios2bloukas

Η καταγωγή του ήταν από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα Εβραϊκά και την Συριακή γλώσσα και φυσικά την Ελληνική. Ο  Άγιος Ευαγγελιστής και Απόστολος Λουκάς, που ήταν όχι από τους δώδεκα αλλά από τους εβδομήντα μαθητές του Κυρίου, προσέφερε στην ανθρωπότητα το μεγαλύτερο  θησαυρό: Το Ιερό Ευαγγέλιο και τις Πράξεις τον Αποστόλων.  Δεκαπέντε χρόνια μετά την Ανάληψη του Χριστού, έγραψε όσα άκουσε από τον Απόστολο Παύλο και άλλους Αποστόλους, περί της ζωής του Κυρίου. Το τρίτο κατά σειρά  από τα Ιερά Ευαγγέλια της Εκκλησίας μας ανήκει στον Ευαγγελιστή Λουκά. Αυτός μόνο αναφέρει για τη γέννηση του Τιμίου Προδρόμου και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Αυτός διηγείται ζωηρότερα τη Γέννηση του Χριστού. Και αυτά τα άγια Πάθη του Χριστού, τα περιγράφει παραστατικότατα, με περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης κατέγραψε τις περισσότερες παραβολές μέσα στο Ευαγγέλιό του.

 Βλέπει κανείς στο Ευαγγέλιο του και στις Πράξεις του να χειρίζεται την Ελληνική γλώσσα, όσο κανείς άλλος. Όπως ήταν φυσικό μέχρι την νεανική του ηλικία πίστευε στην ειδωλολατρική θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων, την οπoία είχε διδαχθεί από τους γονείς του. Από μικρός ήταν πολύ έξυπνος και φιλομαθής. Κατόπιν πήγε στην Αίγυπτο,  η Αλεξάνδρεια τότε ήταν η  πόλη των γραμμάτων.
Όταν μεγάλωσε, ήρθε στην Ελλάδα και γνώρισε καλά την Ελληνική σοφία. Το επάγγελμα του ήταν γιατρός αλλά και ζωγράφος. Όμως ο μεγάλος σταθμός της ζωής του υπήρξε η συνάντηση του με τον Απόστολο Παύλο. Τον κορυφαίο Απόστολο γνώρισε όταν εκείνος έκανε την πρώτη αποστολική του πορεία. Πήγε στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Αχαΐα, στην Πελοπόννησο, στην Ασία, στην Λυκία, στην Κιλικία, στην Κύπρο, στην Συρία, στο Ιλλυρικό και σ’ όλη την Ιουδαία. Δίδαξε παντού. Αναμφισβήτητα ο Λουκάς υπήρξε όχι μόνο ο απλός συνοδός και προσωπικός γιατρός του Αποστόλου Παύλου, αλλά παράγοντας που συνέβαλε ενεργά και επέδρασε αποφασιστικά και με ιδιάζοντα ευεργετικό τρόπο, στην επιτυχία του χριστιανικού κηρύγματος σε ολόκληρο τον εθνικό κόσμο.

Και αυτό, γιατί ο Λουκάς, λόγω των προσωπικών του γνωριμιών, χάρις στο ιατρικό του επάγγελμα, άνοιγε κατά τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο όλες τις πύλες και τις οδούς, για την ευκολότερη και πιο πειστική διάδοση του ευαγγελικού κηρύγματος μεταξύ όλων των κοινωνικών στρωμάτων και τάξεων του λαού.Παρακολουθεί τον Παύλο με ενθουσιασμό και αυτοθυσία σε πολλά μέρη από τις επόμενες περίφημες αποστολικές περιοδείες του. Συγκεκριμένα κατά τη δεύτερη αποστολική πορεία ακολούθησε τον Παύλο από την Τρωάδα της Μικρ. Ασίας στους Φιλίππους της Μακεδονίας. Κατά την τρίτη πορεία, τον ακολούθησε από τους Φιλίππους έως τα Ιεροσόλυμα και από την Καισαρεία της Παλαιστίνης μέχρι τη Ρώμη

Untitled
Και δεν είναι μόνον αυτά τα θαυμαστά, που έκανε και έγραψε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Λένε, ότι πρώτος αυτός ζωγράφισε, τρεις εικόνες της  Θεοτόκου. Την παριστάνει να κρατάει στην αγκαλιά της το Χριστό. Υπάρχει μάλιστα παράδοσης, πού αναφέρει, ότι τις έδειξε στην ίδια την Παναγία, η όποια μόλις τις είδε, τις ευλόγησε. Από τις τρεις άγιες αυτές εικόνες, η μία είναι στην Πελοπόννησο, στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, η άλλη λένε, ότι βρίσκεται στη μικρά Ρωσία, στη πόλη Βιλίνα,  και η τρίτη βρίσκεται στο Μοναστήρι του Κύκκου της Κύπρου. Μετά το μαρτυρικό τέλος του Απ. Παύλου, γύρισε στην Ελλάδα. Περπατώντας ο Απόστολος από τόπο σε τόπο και διδάσκοντας παντού το κήρυγμα του Ευαγγελίου, έφτασε και στη Θήβα όπου ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα. Γκρέμισε τους ναούς των ειδώλων και έκτισε Ναούς Χριστιανικούς. Προχώρησε στην Ασία, έφτασε μέχρι την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Τη Θήβα όμως την είχε ως κέντρο.

Η διδασκαλία του εκεί δημιούργησε πολλές αντιδράσεις. Έγινε στόχος των Ρωμαίων. Όλος ο συρφετός των ειδωλολατρών ήταν τότε εναντίον του. Τον συνέλαβαν και τον βασάνισαν πολύ. Τέλος τον κρέμασαν σε  ηλικία 80 ετών. Οι Χριστιανοί πήραν το Άγιο Λείψανο του, και το έθαψαν στο Πολυάνδριο. Από τον τάφο του έβγαινε μύρος που ευωδίαζε όλη την περιοχή. Στον τάφο του έγιναν πολλά θαύματα.Ο Θεός για να τον δοξάσει, κάθε χρόνο την ημέρα της μνήμης του, στις 18 Οκτωβρίου, έβρεχε κολλύριο, που με αυτό αλείφονταν, όσοι είχαν ασθένεια στα μάτια, και θεραπεύονταν αμέσως. Το τίμιο λείψανο του μεταφέρθηκε επί του Αυτοκράτορα Κωνστάντου το 313 μ.Χ. από τον Άγ. Αρτέμιο, σαν θησαυρός πολύτιμος, στην Κωνσταντινούπολη.

AGIOS_LOYKAS_9

Ο Άγιος Λουκάς είναι ο πολιούχος της Λαμίας. Στις 18 Οκτωβρίου του 1944, ημέρα της εορτής του Αγίου Λουκά, η Λαμία απελευθερώνεται από τα γερμανικά στρατεύματα. Ο πανεύφημος απόστολος λατρευόταν πιθανόν από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια στον ομώνυμο λόφο μέσα στο κάστρο του οποίου λειτουργούσε μικρός ναός του Ευαγγελιστή Λουκά. Πάνω στα ερείπια του λησμονημένου αυτού ναού κτίστηκε το 1857 το ιστορικό εκκλησάκι, όπως σώζεται μέχρι σήμερα. Εκεί ο ευσεβής λαός της Λαμίας από τότε εκπληρώνει το ιερό χρέος προς τον Αγ. Λουκά, ο οποίος ως προστάτης φυλάσσει την πόλη κατά τις θυελλώδεις εποχές της ιστορίας, ως ιατρός θεραπεύει τα νοσήματα των ασθενών και ως άγιος λυτρώνει τις ψυχές των πιστών. Η ημέρα λοιπόν του εορτασμού του Αγίου Λουκά σήμανε την ανάσταση της Λαμίας. Ύστερα από τυραννία τριών χρόνων και έξι μηνών ο στρατός της χιτλερικής κατοχής εγκαταλείπει την πόλη.

 πηγή : http://bit.ly/agiosloukaslamia

Friday, 22 September 2017 00:51

Best pokemon mobile games in 2017

Written by

Welcome to my perosonal list of the best pokemon android mobile games or rip off's of pokemon games.


As you know the pokemon company doesn't create a lot of pokemon games except from few after the realease of nintento games and players looking forward all the time for something new so some new company's trying to get this opportunity and raise their pockets :D.
As from the gamer as also from the developer side i got interest and tried some of the games and collected some of the following (i know there are more and that's why i want you to share with your friends to fullfill this list) games haven't played all of them but atleast tried some of them here in this list you can find any of this games i will try to keep it updated with new links etc also if you interest on add something i have a form below so i will respond in half a day in few days i will try to upload my own videos so stay tuned also you can go directly by the menu down below i will appreciate your thoughts.
Note: This list will contain any ripoff that is in english version and have only pokemon inside not alternative monsters like Evo creo there will be another list of similar games like those so do not get comfused by pictures or the icon of the games as you know most of this games doesn't have copyrights :) .

 

 

Pokemon Games List (Last edit 17/10/2017)
 

 1. Pokemon Go
 2. Pocket Town (Glory Contest)
 3. Pokemon Legends (Updated) 12/13/2017
 4. Hey monster
 5. Pocket Masters
 6. Pokemon Duel
 7. Pocket Monster Duel
 8. Pets Club (Poke poke go)
 9. Pokemon TCG Online
 10. Pixie League
 11. Pokemon Revolution
 12. Pokemon Showdown
 13. Pocket Era (Updated) 12/13/2017
 14. Pokemon VS  (NEW)

Pocket Era

[quix id='28' name='Pocket Era']


Pokemon Showdown

[quix id='26' name='Showdown App for Android (beta)']


Pokemon Revolution

[quix id='27' name='Pokemon Revolution Online']


Pixie League

[quix id='24' name='Pixie League (Unreleased)']


Pokemon Go 

[quix id='15' name='Pokemon Go']


Pocket Town (Glory Contest)

[quix id='1' name='Pocket Town(Glory Contest)']


Pokemon Legends

[quix id='16' name='Pokemon Legends ']


Hey monster

 [quix id='17' name='Hey monster']


Pocket Masters

[quix id='18' name='Pocket masters (pokemon as humans)']


Pokemon Duel

[quix id='19' name='Pokémon Duel']


Pocket Monster Duel

[quix id='20' name='Pocket monster Duel ']


Pets Club (Poke poke go)

 [quix id='22' name='Pets club (Poke poke go)']


Pokemon TCG Online

[quix id='23' name='Pokemon TCG Online']


Pokemon Vs

[quix id='31' name='Pokemon Vs']


 

Something is missing or something is wrong? write down below into comments or fill this contact form below
[quix id='21' name='contact form']

 

Tuesday, 19 September 2017 22:04

Marvel future fight cards Guide

Written by
 
1872 #1
ATTACK SPEED ↑,
MOVEMENT SPEED ↑,
DODGE ↑, MAX HP ↑, CRITICAL DAMAGE ↑, FIRE RESIST ↑, MIND RESIST ↑,
COLD RESIST ↑, COOLDOWN DURATION ↓, CROWD CONTROL TIME ↓, IGNORE DEFENSE, Activation Rate:5% chance when attacking: ATTACK SPEED ↑ 20% (15 Sec.),
ENERGY DEFENSE ↑, ALL DEFENSE ↑, PHYSICAL DEFENSE ↑, RECOVERY RATE ↑, LIGHTNING RESIST ↑,
POISON RESIST ↑, ALL ATTACK ↑, PHYSICAL ATTACK ↑, ENERGY ATTACK ↑, CRITICAL RATE ↑,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CAPTAIN MARVEL & THE CAROL CORPS #2
CRITICAL RATE ↑, 
POISON RESIST ↑, 
FIRE RESIST ↑, DODGE ↑, MAX HP ↑, CRITICAL DAMAGE ↑, MIND RESIST ↑, 
ATTACK SPEED ↑, ALL DEFENSE ↑, COOLDOWN DURATION ↓, CROWD CONTROL TIME ↓, Activation Rate:5% chance when attacking: CRITICAL DAMAGE ↑ 20% (15 Sec.), 
PHYSICAL DEFENSE ↑, MOVEMENT SPEED ↑, ENERGY DEFENSE ↑, ALL ATTACK ↑, LIGHTNING RESIST ↑, 
PHYSICAL ATTACK ↑, RECOVERY RATE ↑, ENERGY ATTACK ↑, COLD RESIST ↑, IGNORE DEFENSE, 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ARMOR WARS #1
MOVEMENT SPEED ↑, 
MIND RESIST ↑, 
MAX HP ↑, DODGE ↑, CRITICAL DAMAGE ↑, FIRE RESIST ↑, COLD RESIST ↑, 
ATTACK SPEED ↑, IGNORE DEFENSE, COOLDOWN DURATION ↓, CROWD CONTROL TIME ↓, Activation Rate:5% rate when dealing critical attack: MOVEMENT SPEED ↑ 20% (15 Sec.), 
PHYSICAL DEFENSE ↑, ALL DEFENSE ↑, ENERGY DEFENSE ↑, RECOVERY RATE ↑, LIGHTNING RESIST ↑, 
POISON RESIST ↑, ALL ATTACK ↑, PHYSICAL ATTACK ↑, ENERGY ATTACK ↑, CRITICAL RATE ↑, 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friday, 31 August 2018 06:43

CodeAcademy Courses

Written by

Θα τελειώσω και απο εδώ και πέρα θα ανεβάσω κάποια samples απο html ++ δουλειές στο codeacademy μπορείς να δείξεις μεσω codebit για περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω άρθρο το οποίο θα έχω και το progress bar απο τα μαθήματα Code academy μαθήματα